Bestuur Chepri, netwerk en kennisplatform voor particuliere beleggers breidt bestuur uit
04 december 2022 
in Chepri
3 min. leestijd

Bestuur Chepri, netwerk en kennisplatform voor particuliere beleggers breidt bestuur uit

Stichting Sociëteit Vastgoed, een sterk groeiend nationaal vastgoednetwerk, met een geaccrediteerde Academy, die invulling geeft aan het verbinden van honderden vastgoedprofessionals en kennis deelt middels tientallen meetings, webinars en trainingen, heeft recent het bestuur van Chepri, het expertteam van particuliere beleggers uitgebreid.

In 2021 besloot de Founder van Sociëteit Vastgoed, Claudia van Haeften MBA MSV, in samenwerking met drs. Esther Dekker MSV, onder de stichting een nieuw netwerk op te richten. 

"Tijdens de beleggersopleidingen ontvingen wij steeds meer deelnemers die op schandelijke wijze werden benadeeld door niet-professionele organisaties.  De wens en behoefte deze investeerders professioneel te helpen en te begeleiden door waardevolle inzichten te bieden in duurzaam beleggen en hier concreet toegang toe te bieden met gekwalificeerde partners kreeg hiermee een effectieve invulling". 

Dit werd onder andere gerealiseerd door hoogwaardige beleggersopleidingen te realiseren, die tevens een examendag inhouden, en toegang geven, middels samenwerkende partijen, tot waardevol en renderend vastgoed. Ook door samenwerkingen aan te gaan met partners als Annexum, biedt dit een alternatief in beleggen door het investeren in vastgoedfondsen.

Claudia van Haeften deelt: ”De vastgoedmarkt is constant in beweging. Wij bemerkten vorig jaar dat er steeds meer particuliere beleggers in de problemen kwamen door zich aan te sluiten bij operaties die de sector geen goede invulling geven. Wij besloten hier een apart netwerk voor op te richten zodat beleggers door professionele vastgoedexperts begeleid worden, toegang krijgen tot coaching tot investeren en beleggers-opleidingen, zodat men concreet de mogelijkheid realiseert te investeren in duurzaam vastgoed. 

Nu de particuliere beleggersmarkt opnieuw een enorme transitie doormaakt door de veranderende wet- en regelgeving is een netwerk waar men gelijkgestemden spreekt en ontmoet, en waar hoogwaardige kennisdeling, om continue op de hoogte te zijn van de beslissingen en ontwikkelingen in de markt gedeeld wordt, van bijzonder groot belang. 

Vandaar ook de partnerships met onder andere RNHB en Vastgoed Belang. Daarnaast is er de directe link met de vastgoedsector door de Sociëteit waardoor kennis en informatie toegankelijk is en zorgt voor alternatieven, een stimulans voor oplossingen.”

Het Chepri netwerk, wat samengebracht is in een expertteam, zoals Sociëteit Vastgoed dat voor iedere assetklasse heeft georganiseerd, zoals ook voor zorgvastgoed, wonen, retail, logistiek, bouwen, ontwikkelen, investeren maar ook voor Young Executives of voor Leiders voor de Toekomst. Unieke teams waar expertise gebundeld is. 

Chepri wordt aangestuurd door drs. Esther Dekker MSV, en daarnaast zijn actief Donny Verboom, Jan van den Hogen, mr. Ewoud Pranger en sinds 1 december nu ook Mr. Claudia van Meurs.

Met ruim tien jaar ervaring als advocaat en een specialisatieopleiding huurrecht op zak, heeft Claudia van Meurs gedegen kennis van het huurrecht. Claudia staat de professionele en particuliere verhuurder van woonruimte terzijde in alles waar hij of zij in het kader van de huurovereenkomst en de relatie met de huurder mee te maken kan krijgen. Claudia treedt alleen op namens de verhuurder van woonruimte en dus niet namens huurders van woonruimte. 

Dat is een bewuste keuze, omdat het beleggen in vastgoed een vorm van ondernemen is met een zakelijke inslag die Claudia aanspreekt. Daarom weet zij precies wat er voor de verhuurder van woonruimte speelt, zowel op het juridische vlak als in de politiek. Zij deelt daarover regelmatig posts op social media, zoals LinkedIn en Instagram. Daarnaast publiceert zij regelmatig in vakmedia zoals Vastgoedmarkt.nl, maar ook in juridische tijdschriften zoals het Tijdschrift voor Huurrecht in Praktijk (de HIP). Naast auteur is Claudia ook redactielid van de HIP.

Claudia verheugt zich deel uit te maken van het bestuur van Chepri en om in samenwerking met de overige bestuursleden op te komen voor de belangen van particuliere verhuurders. 

Claudia weet uit ervaring dat het beeld dat van particuliere verhuurders wordt geschetst vaak onjuist is en dat de particuliere verhuurders juist keihard nodig zijn om te zorgen voor de bouw, verduurzaming en instandhouding van voldoende huurwoningen.

Heel hartelijk welkom Claudia, we zijn er blij met jouw deelname en komst!

Voor meer informatie neem contact op met:

  1. Claudia van Haeften, info@societeitvastgoed.eu of bel 00316 27058824
  2. Meer details over Chepri: www.chepri.eu, info@chepri.eu
  3. expertteams Sociëteit Vastgoed: https://societeitvastgoed.eu/loc-groepen/
  4. Bestuur Chepri: https://chepri.eu/over-ons/
  5. Leden manager: ledenservice@societeitvastgoed.eu
  6. Nieuws Chepri, Claudia van Meurs stelt zich voor https://chepri.eu/mr-claudia-van-meurs-sluit-aan-bij-bestuur-chepri/

Persbericht: te publiceren in Nederlandse vastgoedpers
Datum: 5 december 2022
Namens: Sociëteit Vastgoed
Titel; Bestuur Chepri, netwerk en kennisplatform voor particuliere beleggers breidt bestuur uit

 

 

 

Over de schrijver
CHEPRI, het kwaliteitsnetwerk (partners & members) voor particuliere beleggers biedt jou directe toegang tot de vastgoedsector, vastgoed, kennis, netwerk, expertise én business.
Reactie plaatsen