De oprichting en groei van Chepri als netwerk en kennisplatform
11 november 2021 
11 min. leestijd

De oprichting en groei van Chepri als netwerk en kennisplatform

Allerbeste leden, lieve vrienden,

 

We naderen het einde van dit enerverende jaar en het lijkt mij een uitgelezen moment jullie mee te nemen op nieuwe tools en mogelijkheden binnen ons vastgoedplatform.

Het eerste half jaar van Chepri is geweldig mooi geweest en nu kijken we met elkaar uit naar een nog waardevoller vervolg. Met elkaar kennis en netwerk delen, samen groeien en ontwikkelen door de unieke beleggersopleiding. En genieten dat je als lid van Chepri nu ook deel kunt nemen aan heel veel meetings van Sociëteit Vastgoed! Je bent van harte uitgenodigd.

Buiten Chepri hebben wij dit jaar ook de vastgoedradioshow (Real Estate Radio) opgericht. Dankzij de stimulerende samenwerking is dit in samenwerking met drs. Esther Dekker MSV georganiseerd. Als expert in particulier beleggen is zij vanaf de lancering van Chepri de trotse voorzitter geworden van dit beleggersnetwerk.

Chepri is net als de vastgoedradioshow onderdeel van Sociëteit Vastgoed & Company. 

CHEPRI

Waarom Chepri?

De opstart van Chepri, voor vastgoed beleggers, was het resultaat van veel gesprekken over wat we mis zagen gaan bij particulieren die gingen investeren in vastgoed. Tijdens de cursussen verhuur bijvoorbeeld waren de voorbeelden van de cursisten zo schrijnend, dat we besloten hier een tegengeluid voor op te richten. Omdat we dit professioneel wilden uitvoeren, met vastgoedprofessionals die op dagelijkse basis in de sector werkzaam zijn, ging dat gepaard met de formatie van een waardevolle Raad van Advies

Zij brachten de belangrijke expertise voor deze assetklasse samen. Mr. Rogier van Heeswijk, Mr. Michel Visser, Donny Verboom MSV, mr. Ewoud Pranger en drs. Jan van den Hogen MSc MRICS MSV deelden onze passie de particuliere investeerder professioneel te begeleiden en namen, samen met Esther, plaats in de Adviesraad. Zij zijn ook de docenten die met elkaar de online unieke en waardevolle beleggersopleiding formeerden, en waar inmiddels de eerste live examendag van heeft plaatsgevonden. Een unieke beleggersopleiding, waar je door middel van 13 online modules een professionele invulling ervaart ten aanzien van duurzaam, effectief beleggen in vastgoed. Iets later in het jaar werd Mannes Smelt ook aan dit expert team toegevoegd zodat we jou een landelijke dekking qua expertise konden bieden.

Chepri, het eerste Expert Team & Netwerk voor Vastgoed Beleggers was een feit!

Dankzij onze fijne en actieve samenwerking met Annexum kregen wij daarnaast ook toestemming de online woonfondsen op de website van Chepri te plaatsen, met directe linken naar de adviseurs van Annexum. Een enorme meerwaarde, omdat er zo ook alternatieven helder worden gesteld bij investeren in vastgoed.

De gehele online opleiding is in samenhang met het Chepri lidmaatschap te vinden op de website.

MEETINGS & EVENTS

De meetings en masterclasses die wij voor Chepri organiseren hebben wij recent toegevoegd aan de agenda van Sociëteit Vastgoed. Dit, omdat er diverse events klaar staan, zoals de mooie jaareinde afsluiting die we dankzij Claudia Duinisveld van Ad Hoc in het Rembrandt theater in Arnhem kunnen vieren, die voor zowel voor Chepri áls het Sociëteit Vastgoed netwerk enorm waardevol zijn.

Bij alle uitnodigingen kun je vanaf heden direct zien of de meeting bestemd is voor Sociëteit Vastgoed leden, dan wel Chepri leden, of allebei. 

Dit geeft beide netwerken een mooie en waardevolle surplus. De masterclass over Verhuren die Esther bijvoorbeeld geeft op 16 november is speciaal voor beleggers of aspirant beleggers, maar natuurlijk ook zeker interessant voor investeerders die hun kennis op willen halen en hierover in gesprek willen gaan.

ACADEMY

Als ik het zo aan je vertel, is opnieuw weer duidelijk hoeveel er ook dit jaar weer gerealiseerd is. Wat fijn om dat allemaal met je te mogen delen.

Bijvoorbeeld, buiten de diverse netwerk-lidmaatschappen hebben we tevens een Sociëteit Vastgoed Academy lidmaatschap beschikbaar gesteld, zodat je alle cursussen zowel online via de website als in de app (Huddle) kunt vinden.

De Academy is dit jaar tot onze trots daarnaast uitgebreid met de opleidingen en educatie van Ron van Bloois, die ook op de Amsterdam School of Real Estate doceert. Zijn zorgvastgoededucatie is zowel live als online te volgen. We hebben hier al veel, uitsluitend positieve, reacties op mogen ontvangen!

Post Master Real Estate Economics

Waar we natuurlijk ook super blij mee zijn is met de post master opleiding die we dit jaar toegevoegd hebben. Dankzij drs. Jan van den Hogen MSc MRICS MSV, die al als docent diverse online en live modules bij de Academy doceerde, konden wij een volledige opleiding toevoegen die na een jaar hard werken ook geaccrediteerd werd. Degenen die de gehele opleiding doorlopen hebben, dragen met trots de REE titel (Real Estate Economics). 

En wil je vastgoedrekenen op de agenda zetten het komende jaar? Jan is nog steeds de beste docent met het sterkste track record aan ervaring op dit gebied en de kandidaten die na 2 dagen hier hun certificaat en PE voor ontvangen zijn allen steeds zonder uitzondering enorm onder de indruk. Het mooiste compliment was van een directeur van een IT organisatie die blij was dat hij de berekening van het vastgoed nu feitelijk beter kon dan zijn opdrachtgevers. Geweldig natuurlijk!

REAL ESTATE RADIO

In de tijd van lockdown was de sector toe aan een inspireerde radioshow die online gevolgd kon worden met beeld en geluid, en waarbij de opnames terug te zien zouden zijn. De vastgoedradioshow die ik dit voorjaar opstartte samen met Esther was dan ook direct een groot succes.

Het gaf de luisteraars én kijkers direct een inzage in de opstelling van de sprekers, de vragen en gesprekken waren energiek en spontaan. Er was humor en we spraken over andere dingen dan alleen vastgoed. Hans Touw vertelde bijvoorbeeld over zijn passie voor jachthavens en we hoorden van Rogier waarom hij notaris is geworden. Mooie en waardevolle gesprekken. Fijn om naar te luisteren, geweldig om te mogen begeleiden.

Tussendoor was natuurlijk goede muziek te beluisteren. Na een aantal sessies, we voeren dit iedere laatste vrijdag van de maand uit, was het tijd om ook samen met een andere moderator de sprekers te interviewen. Ook hiervoor vroegen wij de docent van ons Academisch College, Ron van Bloois, die als expert in zorgvastgoed en seniorenwoningen een fantastische show begeleidde met dé professionals uit deze sector. Een enorm succes!

Het aantal luisteraars scoorde net als bij de podcasts van Ron over dit onderwerp en assetklasse enorm hoog. Ontzettend fijn, want dit betekende dat wij concreet invulling gaven aan een behoefte.

EXPERT TEAMS

Het duurde dan ook niet lang voor we besloten tot de formatie van meer Expert Teams. Teams die we Leaders of Growth noemen, omdat hier de experts en de professionals samen worden gebracht uit één bepaalde assetklasse, beroepsgroep óf categorie.

Juist omdat men te kennen had gegeven dat hier erg veel behoefte aan was en dit merkten we direct op bij de samenstelling van de teams.

Het eerste Expert Team dat geformeerd werd na CHEPRI was Cartouche, met een focus op duurzaamheid, klimaatdoelstellingen en de circulaire economie. Enorm trots was ik toen we de eerste sessie organiseerden, dankzij en met dit team. Er volgden energieke en goed bekeken webinars, interessante kennistafels en een wervelende radioshow met Annemarie van Doorn en Philip Blauw. 

Deze maand kun je deelnemen aan een webinar op 12 november, over SDG 12, en kun je ook direct met deze uiterst kundige en sympathieke professionals in gesprek hierover.

CARTOUCHE, CHONS & OSIRIS

Na expert teams CHEPRI en CARTOUCHE Cartouche volgde al snel CHONS, het team voor de young executives, waar we inmiddels al een aantal geweldig inspirerende sessies voor hebben georganiseerd. 

Het mooiste is natuurlijk, dat de leden van dit team ook actief samenwerken inmiddels en elkaar nu als zakelijke vrienden beschouwen. Dat bewijst de actieve invulling van de appgroep wel.

Eenzelfde enthousiasme ontdekten wij bij de realisatie van OSIRIS, onder leiding van Ron, waarbij zorgvastgoed en senioren woningen experts inspirerende meetings organiseren, podcasts opnemen en publiceren, een masterclass organiseerden tijdens Provada op de mooie stand van Vebego, deelnamen aan de vastgoedradioshow en zelfs een eigen nieuwsbrief vullen en delen met elkaar.

Wij als Sociëteit Vastgoed & Company stimuleren en faciliteren dit natuurlijk heel graag en met veel plezier, omdat dit zo’n enorme meerwaarde realiseert. 

AGENDA

Buiten de expert-sessies organiseren wij natuurlijk als vanouds iedere maand meerdere meetings en kennistafels, met elke maand een vast thema. 

Oktober was de maand van de vastgoedbeurzen, november van duurzaamheid, december wordt de maand van Lessons Learned. Wat hebben wij dit jaar in de sector geleerd, en hoe gaan wij dit in 2022 inzetten om te optimaliseren en te innoveren?

Recent startten wij, opnieuw als noodzaak vanuit de markt aangegeven, de Urgentie Agenda Wonen, waarbij wij de experts uit team ATUM mochten verwelkomen bij Rochdale in Amsterdam. Het idee voor dit team ontstond toen we begin dit jaar opnieuw samen met Vesteda een goed bezochte sessie organiseerden in het Apollohotel, over Wonen in Nederland.  Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur van Rochdale en Astrid Schlüter en ik bespraken tijdens een lunch dat we de woonproblematiek in Nederland graag in een ander en beter daglicht zouden willen plaatsen, met ruimte voor transparantie en opties voor mogelijke samenwerkingen die nieuwe inzichten zouden realiseren. Een gerichte focus op het stimuleren van eventuele oplossingen. Deze oplossingen en mogelijkheden zijn ook van groot belang voor de particuliere beleggers.

De eerste twee sessies spraken we over het ontstaan van de problemen, de actuele gespreksonderwerpen en welke focuspunten wij met dit team zouden gaan bespreken. Er bleven 5 topics over, die we 17 november as bij Vesteda zullen gaan aansnijden. We houden je op de hoogte!

ATUM & PATH

De meest recente samenstelling van een expert team betreft Retail, team PATH.

Zoals je ziet heb ik overal namen uit de Egyptische mythologie gebruikt. PATH staat voor detailhandel en de unieke persoonlijke wijze waarop daarmee gewerkt en gehandeld wordt. Ook dit team wordt optimaal geformeerd met samenwerkende experts om de actuele problematiek binnen deze assetklasse te bespreken, en nieuwe opties tot oplossen mogelijk te maken. Dat lukt alleen als we het samen doen.

Heel erg hoopvol dat er al zoveel fantastische professionals me hierbij willen helpen en me de informatie gegeven hebben die ik nodig had om de stappen hierbij te kunnen zetten. Ik hoop je heel snel meer over dit unieke team te kunnen vertellen, en wat we samen willen en kunnen gaan realiseren voor deze sector door samen te werken.

ONLINE & LIVE

We kwamen er dit jaar natuurlijk ook achter door alle turbulentie, dat we nog meer waarde en service zouden moeten leveren om het gewenste verschil te kunnen blijven maken. Dat hebben we onder andere gedaan door ook digitaal de kennis en opleidingen beschikbaar te maken.

Behalve dan de post master opleiding Real Estate Economics, deze is volledig en geheel live te volgen via 6 waardevolle opleidingsdagen, waarin je niet alleen je vastgoedkennis maar ook je netwerk enorm versterkt. En goed verwend wordt natuurlijk met een goede verzorging!

We hebben besloten buiten de volledige online opleiding van CHEPRI voor beleggers, de andere opleidingen ook volledig digitaal aan te bieden, omdat dit voor zoveel gebruikersgemak zorgt. In de app (Huddle) kun je met een Academy, Prime of Business Masters lidmaatschap álle tientallen cursussen vinden en volgen die in video en content voor je klaar staan. 

Net als de online bibliotheek trouwens met meesterwerken over persoonlijke ontwikkeling. We blijven dit aanvullen en actualiseren natuurlijk, dat spreekt voor zich. Het CHEPRI lidmaatschap wat nu is ondergebracht in het PROFESSIONAL LIDMAATSCHAP geeft toegang tot het volledige netwerk en diverse waardevolle online cursussen, plus een aantrekkelijke korting op de live opleidingen.

De online opleiding van CHEPRI kun je uiteraard direct en blijvend via de CHEPRI website bestellen, zodat je de professionele invulling van beleggen in vastgoed  ook zelf kunt ervaren en daar echt je voordeel mee kunt doen.

GROEI

Dat we als netwerk en kennisplatform zijn blijven groeien ondanks alles wat er in de wereld gebeurde is volledig te danken aan jullie vertrouwen, deelname, medewerking, inzet en samenwerking. 

Ontzettend veel dank daarvoor! 

Op deze wijze kan onze stichting waar ook CHEPRI deel van uitmaakt blijvend waarde leveren, en blijven wij in staat de mensen in de vastgoedsector op de meest positieve wijze te verbinden. Door deze missie van gewenste optimalisatie zien wij een waardevolle beweging ontstaan om maatschappelijke problemen zoals onder andere de klimaatverandering en de woonproblematiek samen helder te stellen, te verduidelijken en mogelijke oplossingen in te zetten om deze vervolgens te delen.

Alles begint met mindset en het besluit actief te zijn. 

DANK RAAD VAN ADVIES!

Heel veel dank opnieuw en wederom aan onze Raad van Advies van zowel Chepri die recent samengesteld is, als de Raad van Advies van Sociëteit Vastgoed die me al vanaf het allereerste moment heeft gesteund bij de uitvoering van de oprichting en groei van de stichting. Jullie raad en advies is van enorm belang en ik geniet enorm van onze gesprekken, elke keer weer.

Ok, dan nog een nieuwtje, nu we zo actief samen in gesprek zijn. 

Graag wil ik me volgend jaar weer meer beschikbaar stellen voor persoonlijke coaching. 

Dit bieden we natuurlijk al met veel succes (want dit werkt geweldig) aan bij Chepri door Donny en Esther als expert- beleggers, maar wanneer jij business coaching wenst, plan ik graag een afspraak met je in. Ook dit is een aspect wat me vaak gevraagd is, en waar ik de agenda weer voor vrij wil maken. Omdat het zo belangrijk is. Ik het graag doe en het steeds een waardevol effect heeft.

RESUMÉ

Kortom, het was een jaar om nooit te vergeten terwijl we nog een aantal top-meetings te gaan hebben samen.

Elkaar ontmoeten, spreken, kennis, netwerk en business delen, maar ook veel fun en gezelligheid terwijl het kwalitatief allemaal goed geregeld was en is, blijkt een basisinvulling die wij met heel veel enthousiasme en passie invulling geven.

  • Onvoorstelbaar blij toen de eerste 7 kandidaten van Chepri hun beleggersexamen haalden.
  • Ongelofelijk dankbaar dat we ook dit jaar weer positief afsluiten, we ons platform nog verder geprofessionaliseerd hebben en de vastgoedsector ons heeft verwelkomt als een heel serieuze partij die het positieve verschil voedt. 
  • Fantastisch om samen met RNHB in 2022 een beurs te gaan organiseren voor vastgoed beleggers, ook in samenwerking met Vastgoed Belang. We houden je op de hoogte!

Nogmaals heel veel dank daarvoor!

Met elkaar op naar de komende interessante en bijzondere events die we voor je klaar hebben staan, en met elkaar door alle toestanden heen naar een gezonde, samenwerkende, optimaal opererende sector. Wij gaan ervoor.

 

Heel veel liefs,

Claudia

Over de schrijver
CHEPRI, het kwaliteitsnetwerk (partners & members) voor particuliere beleggers biedt jou directe toegang tot de vastgoedsector, vastgoed, kennis, netwerk, expertise én business.
Reactie plaatsen