Nieuwe box 3-heffing laat nog langer op zich wachten
31 maart 2023 
0 min. leestijd

Nieuwe box 3-heffing laat nog langer op zich wachten

BRON: FD24 MRT 2023 

De nieuwe vermogensbelasting laat nog langer op zich wachten. In februari sprak staatsecretaris Marnix van Rij al zijn twijfels uit over de haalbaarheid van een heffing op basis van werkelijk behaalde rendementen. Afgelopen donderdag schetste Van Rij een beeld waarbij duidelijk wordt dat de nieuwe heffing er niet voor 2027 zal komen.

Interview in NRC

De bewindsman van het CDA moest zich in de Tweede Kamer verantwoorden voor een gegeven interview in NRC. Zo was te lezen in de krant dat de invoerdatum van 1 januari 2026 praktisch onhaalbaar is. Bovendien was die datum al een jaar later dan aanvankelijk in het coalitieakkoord was afgesproken.

De oude box 3-heffing levert de fiscus zo veel extra werk op dat de coalitie de planning aanpaste. Nu blijkt er nog meer vertraging te komen. Van Rij zal in het meest gunstige geval deze zomer met conceptwetgeving komen voor de nieuwe taks. Dit stond eerst gepland voor dit kwartaal. De verwachting is dat er vanaf consultatie nog drie jaar nodig is voor wetgeving en uitvoering.

Met vriendelijke groeten, 

mr. Ewoud Pranger

Independent Tax Partners & Advisors BV


Kantoorvilla Klein Dreijen

Stationsweg 46

6861 EJ Oosterbeek

Secretariaat 0031 26 355 03 26

GSM 0031 6 10 98 02 39

 

Over de schrijver
CHEPRI, het kwaliteitsnetwerk (partners & members) voor particuliere beleggers biedt jou directe toegang tot de vastgoedsector, vastgoed, kennis, netwerk, expertise én business.
Reactie plaatsen