Opkoopbescherming en de beperkende werking
03 januari 2022 
0 min. leestijd

Opkoopbescherming en de beperkende werking

Let op: de gebeurtenissen volgen elkaar snel op in wetgevingsland. Gisteren heeft de Tweede Kamer de Reparatiewet goedgekeurd, waardoor de aangekondigde wijzigingen in het huurrecht toch geen doorgang zullen vinden.

Er komt géén verruiming van 2 naar 3 jaar, en er komen geen andere regels voor verlenging of tussentijds opzeggen! Het gepubliceerde artikel blijft wél relevant betreffende de besproken opkoopbescherming.

Per 1 januari 2022 wordt een aantal wetswijzigingen doorgevoerd waar vastgoedbeleggers rekening mee moeten houden. Vastgoedadvocaat Marie-Christine Veltkamp - Van Paassen bespreekt in het volgende artikel de belangrijkste punten. 

Ten eerste wijzigt de Huisvestingswet, waardoor gemeentes de “opkoopbescherming” kunnen doorvoeren. Dat kan een aanzienlijke beperking van de markt voor vastgoedbeleggers opleveren.

Ten tweede wijzigt titel 4 van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, waardoor straks voor zelfstandige #woonruimte gunstiger mogelijkheden voor tijdelijke #huurcontracten voor vastgoedbeleggers ontstaan. Ik licht de wijzigingen in beide wetten hieronder toe.

Opkoopbescherming en de beperkende werking

Met de #opkoopbescherming kan een woning in beginsel alleen gekocht worden door kopers die de #woning zelf gaan bewonen. Door het doorvoeren van opkoopbescherming hopen #gemeentes goedkopere woningen te kunnen behouden voor startende #kopers, die nu geen schijn van kans maken doordat #vastgoedbeleggers een hogere prijs voor de woning kunnen betalen dan zij.

Lees verder het artikel in Vastgoedjournaal

Over de schrijver
CHEPRI, het kwaliteitsnetwerk (partners & members) voor particuliere beleggers biedt jou directe toegang tot de vastgoedsector, vastgoed, kennis, netwerk, expertise én business.
Reactie plaatsen