Over drs. Esther Dekker MSV, deskundige in particulier beleggen
12 maart 2021 
3 min. leestijd

Over drs. Esther Dekker MSV, deskundige in particulier beleggen

Duizendpoot

 Ik ben een echte duizendpoot. Het liefst ben ik met verschillende projecten tegelijk bezig. Hoe meer ik te doen heb, hoe meer focus ik kan houden en hoe beter ik presteer.

Mijn vrije tijd verdeel ik tussen mijn gezin en mijn andere passie, namelijk paarden. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik 4 jaar geleden mijn eigen paard kon kopen. Een Friese merrie met net zoveel pit als ik. Verder kan ik ontzettend genieten van wandelen met mijn beagle Senna. Heerlijk samen door de polder banjeren. Ik mag mezelf dan ook gelukkig prijzen dat we een heerlijk huis hebben in een landelijke omgeving.

Balletpakjes en kinderen voor kinderen

Ik ben een geboren leider. Al in mijn vroege kinderjaren wist ik vriendjes te overtuigen om in balletpakjes te playbacken op kinderen voor kinderen voor mijn ouders. Die overtuigingskracht en doorzettingsvermogen is in mijn latere leven goed van pas gekomen.

In mijn eindexamen jaar van de Havo wist ik al dat ik als vrouw moest zorgen voor een goede opleiding als ik later mijn eigen broek op wilde kunnen houden. Na het HBO was het voor mij dan ook een logische keuze om een universitaire studie te doen zodat ik mijn masterdiploma kon halen. Dit werd een studie Algemene Sociale Wetenschappen aan de universiteit van Utrecht. In 2010 studeerde ik af als Master of Science met een onderzoek naar de privatisering van woningcorporaties.

Op de universiteit leerde ik analytisch denken en de logica inzien van processen. In mijn huidige werk helpt dit me nu enorm om touwtjes aan elkaar vast te knopen en processen logisch en efficiënt te maken.

Vallen en weer opstaan

In mijn laatste jaar aan de universiteit werd ik gegrepen door het vastgoed. De dynamiek van de markt, de spanning tussen enerzijds wet- en regelgeving en anderzijds de commerciële belangen van beleggers sprak me enorm aan. Niet geheel toevallig leerde ik in datzelfde jaar mijn man kennen die tevens werkzaam was in de vastgoedmarkt.

Na mijn afstuderen belande ik dan ook in zijn bedrijf. Helaas wat dit net tijdens de vastgoedcrisis. Door meerdere omstandigheden ging een van onze bedrijven failliet waardoor we een nieuwe start moesten maken.

Hoewel de tijd tijdens het faillissement ontzettend stressvol was bleek het de beste leerschool voor mij te zijn als ondernemer. Toen de ergste storm overgewaaid was, besloten we in Rotterdam opnieuw te beginnen. Stap voor stap, steen voor steen bouwde we iedere dag aan ons bedrijf, een verhuurbemiddeling en vastgoedbeheer kantoor. Op zijn Rotterdams, ‘niet lullen maar poetsen’. Transparant en eerlijk zakendoen zijn kernwaarden die we vandaag de dag nog steeds hanteren.

Kennis delen

In 2016 werden we steeds vaker door beleggers benaderd of we een pand dat ze hadden aangekocht wilde verhuren. Ik kwam dan regelmatig op plekken in Rotterdam waarbij ik me hardop afvroeg waarom je zo’n pand als belegging aan zou willen kopen. Tevens viel het me op dat alles wat ik zelf opzocht over vastgoed vaak in onbegrijpelijke taal geschreven stond. Dit inspireerde me om een blogwebsite te beginnen om zo op een toegankelijke manier kennis te delen over vastgoed. Woningverhurenrotterdam.nl werd opgezet en al snel succesvol gevonden door particuliere vastgoedbeleggers. Al snel volgde verschillende masterclasses, webinars en in 2020 een succesvolle podcast en vastgoed vlog.

Chepri

Toen Claudia me vroeg of ik samen met haar een netwerk op wilde zetten voor particuliere beleggers hoefde ik niet lang na te denken. Ik maak me al jaren hard voor het delen van goede kennis over investeren in vastgoed op een toegankelijke manier. Doordat Claudia al een zeer groot bereik heeft in de vastgoedmarkt, kunnen we met Chepri een kwalitatief landelijk netwerk opzetten voor particuliere beleggers.

Een netwerk waar het niet draait om hoeveel trainingen we verkopen of hoeveel panden je bezit. Maar een netwerk waar particuliere beleggers in een veilige omgeving hun horizon kunnen verbreden. Waar we mensen mee kunnen nemen naar inspirerende plekken. Uiteraard is er de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en cursussen, maar deze worden alleen door echte vastgoed experts en professionals gegeven.

Ik heb ongelooflijk veel zin in om Chepri samen met Claudia in Nederland uit te gaan. Particuliere Beleggers maken inmiddels een groot deel uit van de vastgoedmarkt in Nederland. Hoog tijd dus om deze groep op een professionele manier te organiseren.

Ik hoop je snel te ontmoeten bij Chepri!

Esther

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
CHEPRI, het kwaliteitsnetwerk (partners & members) voor particuliere beleggers biedt jou directe toegang tot de vastgoedsector, vastgoed, kennis, netwerk, expertise én business.
Reactie plaatsen