Regulering van de middenhuur
13 februari 2023 
in Chepri
11 min. leestijd

Regulering van de middenhuur

Minister De Jonge heeft antwoord gegeven op kritische vragen over de gevolgen van de regulering van de middenhuur. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de plannen een averechts effect hebben en een deel van de beleggers waarschijnlijk overgaat tot verkoop van huurwoningen, waardoor het tekort aan middenhuurwoningen toeneemt. Dat vindt de minister helaas geen probleem, zo antwoordt hij onder andere:

"Daarbij wil ik opmerken dat ik uitponding niet in alle gevallen als een probleem zie, zeker als het huurwoningen betreft die voor een hoge huur in het vrije segment aan worden geboden en na uitponding ofwel terecht komen bij een verhuurder die een middenhuur vraagt ofwel bij een koper met een middeninkomen."

Zodra het wetsvoorstel in consultatie gaat, kan iedereen reageren op het wetsvoorstel. Ik roep alle (particuliere) beleggers op dat ook daadwerkelijk te doen en zal het delen zodra dit mogelijk is.

KLIK OP DE VRAGEN EN ANTWOORDEN: LEES SNEL DE BIJLAGE EN REAGEER!

#reguleringmiddenhuur #huur #middenhuur #belegger #particulierebelegger #vastgoed #wetsvoorstel #woning #huurwoning #middenhuurwoning

Over de schrijver
CHEPRI, het kwaliteitsnetwerk (partners & members) voor particuliere beleggers biedt jou directe toegang tot de vastgoedsector, vastgoed, kennis, netwerk, expertise én business.
Reactie plaatsen