Waarom een strategie in vastgoed beleggen belangrijk is
13 maart 2023 
1 min. leestijd

Waarom een strategie in vastgoed beleggen belangrijk is

Als je net wil gaan beginnen met beleggen in vastgoed dan zal je merken dat de cursus aanbiedingen je om de oren vliegen. De ene ‘coach’ is nog beter dan de andere. Ze beloven je allemaal gouden bergen. Maar wat echt belangrijk is in vastgoed beleggen, is dat je als particuliere belegger voor een strategie kiest die bij jouw past. Een strategie die past bij jouw visie en bij jouw doelen. Beleggen in vastgoed is geen manier om snel rijk te worden. Wel is beleggen in vastgoed nog steeds aan stabiele investering, mits je de juiste strategie kiest. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Wat is mijn doel?

Belangrijk als je begint met beleggen is je af te vragen wat je doel is. Beleg je je vermogen voor je pensioen? Of misschien heb je wel geld gekregen uit een erfenis? Je doel bepaalt hoeveel risico jij straks kan en wil nemen.

Een voorbeeld uit de praktijk: Ik sprak laatst een startende belegger die een groot geldbedrag had gekregen waarmee hij zijn pensioen veilig wil stellen. Belangrijk dus dat dit geld goed belegd wordt met niet al te veel risico’s. Omdat dit geld moet renderen voor later kan en wil deze belegger niet het risico nemen om het geld kwijt te raken.

De kaders

Ik zie het speelveld van beleggen in vastgoed als een groot kader. Een kader waarbinnen je kan kiezen voor veiligheid, of waar je juist de randjes op kan zoeken en dus vanzelfsprekend ook meer risico loopt. De reden waarmee jij belegt in vastgoed bepaalt dus ook waarbinnen het kader jij je kan begeven.

Het rendement

Draait het bij vastgoed altijd om het halen van het hoogste rendement? Zeer zeker niet! Tuurlijk moet het geld renderen maar vraag jezelf af met welk rendement jij tevreden bent. Heb je het geld  nu niet direct nodig dan kan je ook genoegen nemen met minder rendement. En hoe lager jouw rendementseis is, hoe minder risico je hoeft te nemen.

Doelgroep, locatie en soort vastgoed

Binnen je strategie hangen doelgroep, locatie en soort vastgoed altijd met elkaar samen. Ook hierin is het dus belangrijk eerst voor jezelf vast te stellen waar in het vastgoed kader jij je wil begeven. Als je dit duidelijk hebt kan je bedenken welk soort vastgoed, doelgroep en locatie hierbij horen.

 Heb jij hulp nodig bij het investeren in vastgoed? Al jaren help ik particuliere beleggers om een veilige vastgoedportefeuille op te bouwen of hun bestaande portefeuille te optimaliseren. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Mail me via info@estherdekker.eu

Over de schrijver
CHEPRI, het kwaliteitsnetwerk (partners & members) voor particuliere beleggers biedt jou directe toegang tot de vastgoedsector, vastgoed, kennis, netwerk, expertise én business.
Reactie plaatsen